Week van de korte keten

KorteKeten_Omslagfoto_1106x410
Ontdek de Korte Keten in Vlaanderen tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ van 26 mei tot 3 juni 2018. Producten van eigen bodem, lokaal geteeld en recht van de boer staan hierbij centraal! In het kader van deze week, organiseren wij enkele activiteiten. – PROEVERTJES:  zaterdag 26 mei Kom langs tijdens onze openingsuren en geniet van  enkele proevertjes met seizoensgebonden producten! – KOOKWORKSHOP: dinsdag 29 mei (VOLZET) en woensdag 30 mei : van .

Asperges

asperges plastiek
Het koude voorjaar zorgt ervoor dat het aspergeseizoen later op gang zal komen dan vorig jaar.  Onze asperges liggen reeds bedekt onder zwart plastiek, zodra de zon goed gaat schijnen zal de grond warmer worden en komt de oogst dichterbij.  We houden jullie op de hoogte!

Mag het eens wat zoeter zijn?

8213   2
Misschien kan je dit jaar met de feestdagen iemand verrassen met een geschenkmand met hoeve- en streekproducten?    We voorzien een assortiment aan koekjes, pralines, confituren, honing, speculaas,… Je kiest zelf een bedrag en wij stellen een mand samen.   Ook een fruit- of groentemand is mogelijk, laat het ons weten.

Een voortreffelijk duo: rode kool en de Schone van Boskoop!

rode kool met appel
Het is de ideale tijd van het jaar om eens rode kool klaar te maken.  Een rode kool is dik genoeg om ineens een grote portie te maken en een deel ervan in te vriezen. Enkele appelen mogen hierbij niet ontbreken! De Boskoop is een oud appelras dat meestal wordt gebruikt voor het maken van appeltaart, appelflappen en appelmoes.  De bonkige en harde appel heeft een ruwe roodkleurige schil en is friszuur van smaak. .

We komen stilaan in herfststemming!

DSCN1327  2
Na enkele mooie, zonnige dagen komt de echte herfst er stilaan aan. Ook in onze hoevewinkel merk je de intrede van de herfstgroenten en het najaarsfruit. Er is alweer het lekkere grondwitloof, er zijn schorseneren recht van de boer en onze spruitjes behoren ook al enkele weken tot het herfstassortiment! Vele vitaminen zitten er in de lekkere appelen en peren en de clementines zijn ook reeds zoet en sappig.