Kookworkshop

**  Thema:  feestgerechtjes   **                    Gezellige avond waarbij we creatief aan de slag gaan met seizoensgebonden producten (pastinaak, spruitjes, rode biet, …)  De gerechtjes zijn feestelijk getint; ideaal met de feestdagen in het vooruitzicht! Wanneer:    woensdag 28 november  of woensdag 5 december     Locatie:        Hoevewinkel ’t Hertsveld in ‘ons spruitenkot’ Uur:               19u tot 22u Kostprijs:     25 euro Inschrijven op voorhand via email: info@hoevewinkelthertsveld.be of .

Onze spruitjes leggen een lange, spannende weg af…

De route van onze spruitjes op het veld tot in de winkel. Bij de eerste tekens van de prille lente in april, hangen we de ploeg aan onze tractor en maken we de grond klaar.   Een zachte ondergrond zorgt immers voor een warme thuis voor de plantjes. Ondertussen groeien kleine zaadjes uit tot prachtige mini-spruitplantjes bij de plantenkweker in de serre.  Wanneer de plantjes klaar zijn om de wijde wereld te verkennen, verlaten ze .

Ken je het verschil tussen gewoon witloof en grondwitloof?

Vollegrondwitloof Het traditionele witloof groeit in volle grond en wordt van oktober tot april geteeld. Die grond zorgt voor de echte, volle witloofsmaak. De groente doet er ongeveer twee jaar over om te groeien. Eerst worden de witloofwortels gekweekt, daarna worden deze wortels ingezet in aarde en afgedekt zodat de scheuten die op de wortels komen, mooi wit blijven.  Grondwitloof telen vraagt heel wat werk en daarom is de groente ook wat duurder. Maar door de heerlijk knapperig en bitterzoete smaak, .

Spruitjesoogst is begonnen!

De oogst van onze spruiten is goed op gang gekomen.  Ook al kenden we nog enkele nazomerse dagen, deze wintergroente is gereed om geplukt te worden! Tot maart vinden jullie spruitjes in onze hoevewinkel. Hier enkele ideetjes om spruitjes klaar te maken.                

Nieuwe oogst appelen en peren!

!! Nieuws van de appelboer !! De warme zomer heeft ervoor gezorgd dat de appelen en peren goed groeiden de afgelopen maanden en daarom snel rijp zijn.   Men is volop bezig met het plukken van jonagold appelen en conférence peren. Er zijn ook al cox appelen, elstar appelen en boskoop appelen. Lekkere, krokante appelen en peren in onze hoevewinkel!