Kookworkshop

Kookworkshop @ Hoevewinkel ’t Hertsveld Zin in een gezellige, smakelijke en leerrijke avond? We organiseren opnieuw een kookworkshop!  Deze gaan door op dinsdag 11 juni en woensdag 12 juni. We gaan aan de slag met typische groenten en fruit van dit seizoen (asperges, erwten, aardbeien, …)  Je hoeft die avond niet te veel te eten, we koken namelijk voldoende voor iedereen. Zelf mee te brengen:  snijmesje, plankje, schort, voorraadpotje voor eventuele overschotjes Startuur: 19u30 .

Vollegrondtomaten

We kijken elk jaar weer uit naar een nieuw groenteseizoen vol met primeurs. Vanaf nu zijn er weer de lekkere vollegrondtomaten! Je kent ze wel;  heerlijk vruchtvlees, bomvol smaak. In verschillende variëteiten te verkrijgen:   trostomaten, snoeptomaatjes, coeur de Boeuf, bonktomaten,…

Eerste asperges!

Een zachte winter en vroege lenteprik in februari zorgen voor een zeer vroege start van het aspergeseizoen  dit jaar.  We hebben enkele warme dagen gehad in het voorjaar waardoor de grond vroeger dan normaal opwarmt en de asperges sneller beginnen groeien in de zandgrond.   De nachten zijn nog fris waardoor er nog geen grote hoeveelheden worden geoogst.  De echte piek is voor binnen enkele weken. Geniet alvast van deze heerlijke lekkernij!          .

Kookworkshop

**  Thema:  feestgerechtjes   **                    Gezellige avond waarbij we creatief aan de slag gaan met seizoensgebonden producten (pastinaak, spruitjes, rode biet, …)  De gerechtjes zijn feestelijk getint; ideaal met de feestdagen in het vooruitzicht! Wanneer:    woensdag 28 november  of woensdag 5 december     Locatie:        Hoevewinkel ’t Hertsveld in ‘ons spruitenkot’ Uur:               19u tot 22u Kostprijs:     25 euro Inschrijven op voorhand via email: info@hoevewinkelthertsveld.be of .

Onze spruitjes leggen een lange, spannende weg af…

De route van onze spruitjes op het veld tot in de winkel. Bij de eerste tekens van de prille lente in april, hangen we de ploeg aan onze tractor en maken we de grond klaar.   Een zachte ondergrond zorgt immers voor een warme thuis voor de plantjes. Ondertussen groeien kleine zaadjes uit tot prachtige mini-spruitplantjes bij de plantenkweker in de serre.  Wanneer de plantjes klaar zijn om de wijde wereld te verkennen, verlaten ze .

Ken je het verschil tussen gewoon witloof en grondwitloof?

Vollegrondwitloof Het traditionele witloof groeit in volle grond en wordt van oktober tot april geteeld. Die grond zorgt voor de echte, volle witloofsmaak. De groente doet er ongeveer twee jaar over om te groeien. Eerst worden de witloofwortels gekweekt, daarna worden deze wortels ingezet in aarde en afgedekt zodat de scheuten die op de wortels komen, mooi wit blijven.  Grondwitloof telen vraagt heel wat werk en daarom is de groente ook wat duurder. Maar door de heerlijk knapperig en bitterzoete smaak, .