Preirolletjes met kaassaus

Preirolletjes met kaassaus
Recept Afdrukken
Een variant op witloof in de oven: prei in rolletjes ham met kaassaus. Lekker voor iedereen!
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Preirolletjes met kaassaus
Recept Afdrukken
Een variant op witloof in de oven: prei in rolletjes ham met kaassaus. Lekker voor iedereen!
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Instructies
  1. Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snij het meeste groen bovenaan weg. Maak kleine inkepingen in de bovenkant en spoel ze onder stromend water zodat alle aarde weg is. Snijd het witte deel van de preistronken in twee. 
  2. Snij de prei in stukken van +- 10 cm. Smelt een klont boter in een pan en doe er een scheutje water bij. Kruid met tijm, zout en peper. Leg er de prei in en laat 10 tot 15 minuten onder een deksel garen. Haal de prei uit de pan en laat goed uitlekken op keukenpapier. (als de prei te vochtig is, wordt de kaassaus te lopend)
  3. De basis van de kaassaus is een bechamelsaus: smelt een klont boter in een pan en doe er de bloem bij. Roer goed om met een klopper. Laat even op het vuur staan zodat de bloemsmaak verdwijnt. Giet er wat kookvocht van de prei en melk bij en blijf roeren met je klopper tot je een gebonden saus krijgt. Deze mag wat lopender zijn dan gewone bechamelsaus, want de kaas zal ze nog verder indikken.
  4. Doe er gemalen kaas bij. Kruid met nootmuskaat, een snuifje zout en peper. Pers er het sap van ½ citroen bij. Rol telkens een prei in een sneetje hesp.
  5. Leg de rolletjes in een ovenschotel, giet de saus erover en strooi er gemalen kaas over. Zet een 20-tal minuutjes in de oven onder de grill tot er een mooi bruin korstje gevormd wordt. Lekker met aardappelpuree! Smakelijk!
Deel dit Recept
 
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Geen categorie